Előtte való nap nagyon fűszereset sikerült vacsoráznunk, ezért csak valami nagyon egyszerű ízű gyorsan elkészíthető vacsira volt szükségünk. Szokás szerint volt az egész attrakcióra fél órám, és egy a költözés után még fel nem töltött kamrapolcom.
Miből is főzzünk... Lássuk csak! Fagyasztó tartalma: csirkemell és fagyasztott kukorica. No ez már jól kezdődik :) Oké de mi legyen a köret. Rizs. Van egyáltalán még belőle? És volt! :))
Persze rosszindulatúan lehetne mondani, hogy hogy nem tudom volt e itthon rizs. Hát úgy "kéremszépen", hogy nagy fába vágtuk amúgy is nyomoronc kis fejszénket. Új lakásba költöztünk egy jóval nagyobba, természetesen a bank nagy örömére is.... Ami tulajdonképpen jó dolog, ha leszámítjuk, hogy két hónapig szegény Anyuéknál csöveztünk. Minden cuccunk szanaszét a családban dobozokban hevert. Odakint "brekkenő hőség", mások éppen szabijukon süttetik a hasukat, mi pedig éppen tapétázunk, festünk, 100 kilós dobozokat hurcolunk negyedikre fel gyalog.... Úgy is kell nekünk.
Lényeg a lényeg. Megvettük, sk újítgattuk, beköltöztünk még, ha nem is teljesen. Még mindig vannak dobozok. Konyhám is félkész, de főzni már lehet benne, és ez most nekem perpillanat untig elég!
Tehát akkor a recept kb két személyre:
Hozzávalók:
1 csirkemell (azaz két fél)
20 dkg fagyasztott, morzsolt kukorica
1 gerezd fokhagyma
1 evk margarin vagy vaj
1 nagyobb marék aprított friss petrezselyem
kb 1 evk kukorica keményítő
ízlés szerint, só vagy ételízesítő
ízlés szerint fekete bors őrölt vagy durvára darált (én az utóbbit jobban szeretem--magam örlöm)
víz
A csirkemelleket kockákra vágtam, majd margarinon megpirítottam, só-borssal ízesítettem. Mikor kicsit kifehéredett a hús hozzákevertem a fagyasztott kukoricát és az apróra vágott fokhagymát. Felöntöttem vízzel.
Puhára főztem a kukoricát és a húskockákat, majd a levéből kivettem egy keveset egy kis tálba a keményítővel simára kevertem majd visszaöntöttem a húsra. Összeforraltam. (ha túl sűrű lehet még önteni bele, vizet, húslevest vagy tejet is, ha pedig túl híg lehet még keverni bele egy kis keményítőt). Elzártam a gázt az edény alatt és hozzákevertem a friss petrezselymet.
Párolt rizs illik hozzá a legjobban. Tényleg natúr ízű, tőlem szokatlanul fűszermentes, ám de ennek ellenére finom ebéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése