2009. július 2., csütörtök

Kentucky csirkecombok



















Persze mindenki tudja, hogy az eredeti KFC recept az szigorúan titkos. Állítólag még gyógynövények is vannak benne. Én nem éreztem az eredeti ízén sem gyógynövényeket, azt azért hozzáteszem, hogy a legtöbb fűszer gyógynövény is egyben tehát tulajdonképpen lehet benne valami.

Kiváncsiságból kipróbáltam a boltban kapható azt hiszem Kotányi Kentucky csirke fűszerkeveréket is. Finom volt, de persze nem pont olyan, mint amit az étteremben adnak.

Ennek a receptnek az ősét egy angol nyelvű honlapon olvastam.

Hozzávalók:
Természetesen csirkecombok (érdemes külön venni a felső- alsó combokat, jobban átsül)
Liszt
Tojás
Zsemlemorzsa
Olaj a sütéshez


A fűszerkeverék hozzávalói:
1 evk curry por
1/2 tk pirospaprika
1 evk vegeta vagy ételízesítő, esetleg só
1 evk tárkony
1 evk turbolya
1 evk snidling
1 evk szárított petrezselyem
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evk cayanne bors
Ízlés szerint fekete bors őrölt
1 tk paprika krém a tojásba (Pisti-- ez persze az eredeti receptben nem szerepelt)

A húst enyhén sózzuk, mert a keverék is sós lesz.
A panírozni kell a csirkecombokat a szokásos módon (liszt-tojás-morzsa), csak itt most a fűszerkeverék felét a lisztbe a másik felét a morzsába kell keverni.A Pistit és a zúzott fokhagymát pedig a tojásba. Utána jöhet az olajos fürdő.
Nagymamámtól azt tanultam, hogy a csirke akkor sül át egészen és nem marad a csontnál véres (amit utálok), ha először nagy lángon sütjük, és utána alacsonyabb hőfokon sütjük készre.

Azért arra érdemes vigyázni, hogy ne használjuk el az összes keveréket, ha csak két csirkecombot sütünk ki, mert akkor nagyon tömény lesz.
El lehet tenni üvegben későbbre is.

Nos ez sem lett az eredeti ízhatás de az biztos, hogy jó ízes volt.

Nincsenek megjegyzések: