Ez nem az igazi vetrece recept. Olyat talán még sosem ettem.
Valójában ez egy csirkemelles gomba pörkölt megbolondítva némi fűszerrel.
Friss házi tejföllel az igazi (most vettem a piacon, 1 kg-os kiszerelésben tejes zacsi csomagolásban--- krémes, kalóriadús, isteni)
Hozzávalók:
Fél csirke mell
30 dkg friss csiperke gomba
fél fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evk paradicsompüré vagy 1 dl paradicsomlé
kevés margarin
olivaolaj
só
bors
szecsuáni bors csipet
1 kvk köménymag
szegfűbors két szem mozsárban törve
1/2 kvk kakukkfű
1/4 kvk borsikafű
1 tk pirospaprika
1 tk csípős paprika krém
Olivaolajon megfuttattam a hagymát és fokhagymát majd megpirítottam először a húskockákat majd a gomba kockákkal együtt főztem tovább.
Ízesítettem a fűszerekkel majd paradicsomlé és a paprika krém is belekerült. Amikor a gomba elfőtte a levét akkor megszórtam a pirospaprikával és pici vízzel felengedtem. Készre pároltam. Miután elzártam a gázt a ragu alatt, egy kis kocka margarint elkevertem a forró ízes szaftban. Ettől igazán lágy ízű és krémes lett.
Párolt rizzsel és tejföllel mindet bekebeleztük :D
(kvk=kávéskanál; tk=teáskanál; evk=evőkanál)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése