Hozzávalók:
4 libacomb lebőrözve (én 1 combból és két szárnytőből-bőrével együtt főztem)
3 sárgarépa
1 fehérrépa
1 cikk zellergumó
1 cikk karalébé (a recept nem írta)
2 csiperke (én négyet tettem bele)
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
bors,
só,
két babérlevél (recept nem írta)
3 szegfűbors(mi mindig teszünk a húslevesbe, most sem maradt el, az eredeti receptben nem szerepelt)
1 evk tárkonyos mustár (egy másik nagyon hasonló libalevesben olvastam)
1 dl tejföl a tálaláshoz
10 dkg reszelt ementáli sajt szintén a tálaláshoz.
Kicsit lerövidítem a leírást.
A húst lebőrözzük, a zöldségekkel és a fűszerekkel együtt egy nagy fazékba rakjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Lassú tűzön, gyöngyözve (a leves teteje csak egy picit bugyborékol) addig főzzük a levest amíg a hús teljesen megpuhul (nekem 1 óra volt). Amikor a hús puha, kivesszük a levesből és hagyjuk picit hűlni utána pedig kicsontozzuk és kockákra vágjuk. Ez lesz az egyik levesbetét. A levest összeturmixzoljuk és belekeverjük a tárkonyos mustárt. (ennek hiányában szárított tárkonyt és mustárt). Picit újra melegítjük és készen is van.
Tányérban a libahús kockákkal, tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.
Ha őszinte szeretnék lenni rossz egyáltalán nem volt, de nem lesz nagy kedvenc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése