2008. október 28., kedd

"Borsos zsák" azaz kóstoljuk, analizáljuk és csináljuk meg...

















Múlt hétvégén megint lent jártunk Balcsin családilag! Néhány véletlenül megmaradt üdülési csekknek köszönhetően elvonúltunk október 23-át megünnepelvén illetve csekk lejárat előtti elköltésének céljából ebédelni.
Valami közeli normális helyet kerestem.
A Nádas csárdában kötöttünk ki Kenesén.

Nem bántuk meg, már csak azért sem mert egy újabb érdekes recepttel lettem gazdagabb ;)

Íme! Figyelem élénk ízekre, borsra és csípősre érzékenyek hanyagolják!

Hozzávalók:
Bármilyen jó vékonyra kiklopfolt hús szelet 4 db (én pulykamellből készítettem)
2 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 dl fehérbor
só,
rengeteg bors
2 evőkanál mustár
1 csipet kakukkfű (az eredeti ételben nem volt)
4 szelet sonka
4 szelet sajt
liszt, tojás, zsemlemorzsa
napraforgó olaj

A hagymákat vékony szeletekre vágtam a fokhagymával együtt, majd pici olajon puhára pároltam addig amíg egészen össze nem estek. Utána ízesítettem a mustárral a sóval és a rengeteg borssal majd felöntöttem a borral és egészen elpároltam a levét.
A hússzeleteket kiklopfoltam besóztam, ráfektettem a sajt és sonka szeleteket (1-1 mindegyikből) megtöltöttem a hagymás töltelékkel, feltekertem és "zsákocskákat" készítettem belőle. Ha nem akarna egyben maradni, meg lehet tűzni fogpiszkálóval.
A zsákokat kipaníroztam a szokásos módon, majd kisütöttem kis lángon (fritu 170 fok 20-25 perc).

Brokkolis krumplipürével tálaltam.

Nincsenek megjegyzések: